2011/01/25

Mi akar ez lenni?

  Az urbex(Urban Exploration) elhagyatott városok, épületek, alagutak, katakombák, ipari létesítmények stb. felfedezése. Nálunk még nem annyira népszerű tevékenység, legalább is nem ezen a néven. Ez a blog egy szerény kezdeményezés lesz népszerűsítésére. Eddig nem sikerült intenzíven belemerülni az urbex-be de a jövőben sok helyet meg szeretnék látogatni, amennyire az időm meg a zsebem engedi.
   Mindig is vonzott valami az ember által elhagyott helyek felkeresésében. Gyermekkrorom egyik maradandó emléke, amikor a szentegyházi vasgyár elhagyott épületeiben bóklásztunk. Van valami különös hangulata ezeknek a helyeknek, ahogy az elhagyott termekben visszhangzanak a lépteim és hallom, amint a  szél besüvít az üres ablakszemeken, elgondolkodok az dolgok múlandóságán. Olyan helyek ezek ahol egykor emberek éltek, dolgoztak, nevettek, sírtak, vagyont halmoztak vagy tengődtek. Elmélázok ezeken a pusztuló helyeken, távol az élet zakatolásától ahol egykor boldog vagy boldogtalan emberek éltek és háborgó lét-kérdések fogalmazódnak meg bennem... Mindenkinek jelent, amit jelent, egyszerű kalandot, vagy egy okot a filozófálásra vagy mindkettőt... Akárhogy is legyen, érdekes élmény ezeknek a magukra hagyott helyeknek a felkeresése.

Un comentariu:

  1. Mi ugyebár X a négyzeten szer limez Y tart a plussz végtelen felé alkalalommal járkáltunk elhagyatott régi templomokban. Remélem hogy még X a harmadikon szer integrál XY négyzet szer gyökalatt aX négyzet + bX + c alkalommal fogunk felkutatni sok Kelemen havasok stilusu szellem várost es Fületelke stilusu templomot.
    Ezeken a helyeken készűlt fotók pedig sok üveges szemű csorgó nyálú embert fognak a képernyő elé csalni.

    RăspundețiȘtergere